Известие

Collapse
No announcement yet.

зацепване на ангренажен ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    може и без но с "чалъм" и то само ако си на 100% сигурен какво правиш.
    Принципно ако човек е бил 100% сигурен че му е била зацепена преди като хората, може да си го направи без пети, пред блока дето се вика, като най - големия зор може да се окаже развиването на шайбата на кол вал........
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от EwgeniKolew Покажи съобщение
      Дефакто тоя който ми казва че трябва да ги зацепи ме будалка така ли
      Не знам какво имаш предвид ,,да се зацепи,,. На ролките имаш бетези, по тях се прави центровка на ангренажа. Щом си го сменял и се движиш, нищо няма да ,,зацепваш,,. Явно иска да ти ги зацепи за някой лев 😉
      sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Първоначално публикувано от Marchoni Покажи съобщение
        Не знам какво имаш предвид ,,да се зацепи,,. На ролките имаш бетези, по тях се прави центровка на ангренажа. Щом си го сменял и се движиш, нищо няма да ,,зацепваш,,. Явно иска да ти ги зацепи за някой лев 😉
        На 1,9 16 си има специален инструмент за зацепване на разпределителните валоВи.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Нова питах .. Така и ми казаха а аз не съм го правил затова ме интересува нужно ли е да се направи сега или не
          Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v Mjet

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            На 1,9 16 си има специален инструмент за зацепване на разпределителните валоВи.
            Вярно че на 1.9 16 беше така, имаше мисля тапи който се развиваха и се слагаха дорници. Ама като бележиш преди да свлиш ремъка е трудно да объркаш. Не е като на ТС-а 😀
            sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Първоначално публикувано от EwgeniKolew Покажи съобщение
              Дефакто тоя който ми казва че трябва да ги зацепи ме будалка така ли

Абе я отиди на майстор,да не пускаш после тема ,,Търся нов двигател за 1.9,,
              SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                На 1.9 има белези на вала и шайбата на разпределителния вал. На бензиновите шайбата на всмукателния вал е раздвижна, затова там се ползват задължително, може и без но с "чалъм" и то само ако си на 100% сигурен какво правиш.

Към колегата по-горе, търси пети по кода на мотора. Едно време като търсих излизаха за 1.8/2.0тс един модел, а за 1.4 и 1.6 излизаха 3модела. В краен случай си направи белези на петите с една права отвертка като предватително я докараш на гмт (без да вътриш коляновия вал наобратно разбира се), но така ще я зацепиш както си е била преди това.
                Невъзможно е щото ремъка се скъса преди да имам шанса да бележа каквото и да е било(опит за сваляне на демпферната шайба)а днес си взех главата от шлайф и мисля събота и неделя да се сглоби и да се пробва-вече поръчах ето тези за утре по куриер- в грешка ли съм - дано да не съм
                http://instrumenti.net/Синхронизатор...meo-twin-spark
                Alfa Romeo 147 1,6TS 120hp 2001

Comment

Първоначално публикувано от ggionkov Покажи съобщение
                  Невъзможно е щото ремъка се скъса преди да имам шанса да бележа каквото и да е било(опит за сваляне на демпферната шайба)а днес си взех главата от шлайф и мисля събота и неделя да се сглоби и да се пробва-вече поръчах ето тези за утре по куриер- в грешка ли съм - дано да не съм
                  http://instrumenti.net/Синхронизатор...meo-twin-spark
                  Не си в грешка.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Моя 1.6 ТС пък го зацепиха без пети, както и дизеляка от подписа до него и вече над година няма ядове ..., но не казвам, че трябва така да се прави
                    "Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
                    Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г

Comment

Working...
                    X